Tarih boyunca pek çok ilim adamı, ressam, şair ve edebiyatçıya ev sahipliği yapan Üsküdar, şimdi sohbetlerin yapıldığı mekânların yeniden hayat bulduğu bir açık hava müzesine dönüşüyor.
Zamana yenik düşen tarihi mekânlar restorasyonla yeniden can bularak sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler için eğitim yuvasına, önemli toplantı ve söyleşilere ev sahipliği yapıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ''Bizim yeniden doğrultmaya çalıştığımız şey, eski tekkeleri ve külliyeleri restore ederek hem şehrin o kültürel yapısını görüntü itibariyle kurtarmak hem de bunların eski günlerindeki gibi sivil toplum örgütlerinin kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapmak'' diyerek bu projeyi başlattıklarını belirtti.
Restorasyona 18 Milyon Liraİl Özel İdaresi'nin restorasyon hamlesiyle pek çok yapının yeniden doğduğunu anlatan Kara, bu yıl sadece restorasyon için ayırılan bütçenin 18 milyon lira olduğunu açıkladı. 4 yılda toplam 45 milyon lira harcanan restorasyonla Üsküdar bir açık hava müzesine dönüştü. Kara, Marmaray Projesi'nin tamamlanmasının ardından Üsküdar'ın yepyeni bir çehreye kavuşacağını belirterek, ''Üsküdar yine o eski ferah günlerine kavuşacak'' dedi.
Çamlıca Tepesi'ne Camii Projesine 47 Başvuru
Çamlıca Tepesi'nde inşa edilecek cami projesinin danışma kurulunda da yer alan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 92 firmanın ön başvuruda bulunduğunu söyledi. Danışma Kurulu Başkanı Vahap Kanıtoğlu ise başvuru süresinin önceki gün sona erdiğini belirterek 92 firmadan 47'sinin hazırladıkları projelerle yarışmaya katıldıklarını söyledi. Kara, yurtdışı firmalarından da talep olduğunu belirterek, ''Umarım çok güzel bir proje seçilecek'' dedi. Seçimleri 9 Eylül'de tamamlanacak olan projeler için Kara ''Bu alanda yer alacak cami çok tartışılıyor ancak yapılacak cami alanın sadece yüzde 6'sını oluşturuyor. Geri kalan yüzde 94'te seyir terasları ve sosyal tesisler yer alacak ve Anadolu yakasının yeni cazibe merkezi olacak'' diye konuştu.