Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ''Üsküdar'da Karagöz Günleri''nde Hacivat- Karagöz gösterisi, orta oyunu ve kukla şeklinde sahnelenecek.
Açık mekân gösterisi olan Karagöz, 4?5 ve 11-12 Eylül tarihlerinde Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen ve geçmişte bu tür gösterilerin yapıldığı bölge olarak bilinen Çiçekçi Namazgâhı'nda sahnelenecek.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara geleneksel halk tiyatrosunun çocuklar tarafından en beğenilen oyunu olan Karagözü gelenekten geleceğe taşımak amacıyla bu yıl başlattıkları ''Üsküdar'da Karagöz Günleri''ni her yıl Ramazan ayında düzenleyeceklerini belirterek ''Çocuklarımızı aileleriyle birlikte Karagöz Günleri'ne bekliyoruz.'' dedi.
Hayali Gürşan Atik'in yapacağı Karagöz gösterilerinde Karagöz Müziklerinden örnekler de verilecek. Eserleri Biz Bize Musiki Topluluğu'nun seslendireceği etkinlikte ayrıca Karagöz tasvirleri sergisi de yer alacak. Herkese açık olan Üsküdar'da Karagöz Günleri ücretsiz izlenebilecek.
ÇİÇEKÇİ NAMAZGAHI'NIN HİKAYESİ
Çiçekçi Namazgâhı olarak bilinen Veliye Ayşe Hanım Namazgâhı'dır. Meşhur Çiçekçi Kahvehanesi'nin yanındaki arazi Silahşör Ahmet Bey tarafından yengesi Ayşe Hanım adına vakfedilmiştir.
Ayşe Hanım 1180 (1766 M) tarihinde vefat etmiştir. Bu namazgâh uzan zaman kahveler, oto tamircileri ve otopark işletmecileri tarafından gayesine çok ters halde kullanılmış iken, yakın tarihte Üsküdar Belediye Başkanlığı'nca asıl hüviyetine kavuşturulmuş ve fen işleri deposunda korunan namazgâh taşı tekrar eski yerine monte edilmiştir. Namazgâh yeşillendirilmiş ve namazgâhın 17. yüzyıldan kalma mezarlık yolu toprak altından çıkartılıp temizletilmiştir. Altın varakla tezyin edilen namazgâh taşının üzerinde şu yazılar bulunmaktadır. Arka yüzünde: ''Sahibül Hayrat, Merhume Veliye Ayşe Hanım ruhu şerifi mukaddes ola. Amin.''
Takvim