Eski çöplük alanına toplu konutların yapılacağı uyarısını yapan CHP İBB Meclis Üyesi Osman Güdü hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB AKP Meclis Üyelerini ve Başkan Kadir Topbaş'ı uyardı, ''Ümraniye Hekimbaşı'nda 28 Nisan1993 yılında çöp patlamasından kaynaklanan faciada 27 kişi ölmüş, 12 kişinin de cesedi bulunamamıştı.
İBB tarafından satılan parselin de eski çöp alanı içinde kalması ve İBB'ye ait aynı ada içinde 4 parselinde satılacak olması bu alanda toplu konutların yapılması endişeleri çoğaltmaktadır. İBB olası bir çöp patlamasını göz önüne alarak bu alanlar hakkında mülkiyet haklarını kamudan yana kullanarak halkımızın kullanımına açarak yeşil alan yapsın'' uyarısında bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin 2011 yılı Ağustos ayı toplantılarının 10 Ağustos Çarşamba günkü birleşiminde CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü hazırladığı ve oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen yazılı soru önergesinde şunlara değindi;
''İstanbul, Kartal, Yakacık, Uğur Mumcu mahallesinde 2900 ada,1 parselde S.S Durusu Konut yapı kooperatifine ihale ile satılan parselin gecekondu önleme bölgesi planları içinde konut alanında olması ve yeni sahiplerince bu alanda konut projesi yaptırarak ruhsat alma talebi çevrede büyük endişe yaratmıştır. Hepimizin bildiği gibi 28.Nisan.1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'nda çöp patlamasından kaynaklanan faciada 27 kişi ölmüş,12 kişinin de cesedi bulunamamıştı. İBB tarafından satılan parselin de eski çöp alanı içinde kalması ve İBB'ye ait aynı ada içinde 4 parselinde satılacak olması bu anlamda endişeleri çoğaltmaktadır. Bu nedenle;
İBB olası bir çöp patlamasını göz önüne alarak bu alanlar hakkında mülkiyet haklarını kamudan yana kullanarak halka kullanımına açarak yeşil alan yapamaz mı?
1) İmara açık olan ve hala yeşil alan gibi kullanılan bu alanın zemin emniyet raporları ve yetkili kurumlardan alınmış raporları var mıdır?
2) Gecekondu önleme bölgesinde ve konut imarlı olan bu alanlarda İBB'ye ait bu arsaların üzerinde her türlü plan yapma yetkisi İBB'de olmasına rağmen ve halen yeşil alan olarak kullanılan bu parsellerde İBB'nin plan değişikliğine ilişkin bir plan girişimi var mıdır? İBB olası bir çöp patlamasını göz önüne alarak bu alanlar hakkında mülkiyet haklarını kamudan yana kullanarak halka kullanımına açarak yeşil alan yapamaz mı?
3) Bölge halkının konu için yaptığı binden fazla yazılı müracaat hakkında İBB ne yapmayı düşünüyor. Konu ile ilgili sorularımın yanıtlanmasını saygı ile arz ederim''.
Gercekgundem.com