Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici çözüm süreci ile ilgili olarak, ''PKK'nın muhatap alınmasını kabul etmiyoruz'' dedi.
BBP Marmara Bölgesi Genişletilmiş İstişare Toplantısı, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Marmara Bölgesi il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Türkiye'de suni gündemler oluşturulurken ve bu gündemlerle başta iktidar partisi ve meclisteki muhalefet partileri birbirlerine saldırıp, birbirleri ile mücadele edip buradan oy devşirme hesabı güderken biz hep şunu söyledik; 'Bırakın bunları. Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür. Terör bitmediği sürece de Türkiye hiçbir problemini çözemez. Onun için bir araya gelin ve hep birlikte bu terör belasından ülkeyi kurtarın' dedik'' dedi.
Çözüm sürecini değerlendiren Destici, ''Bugün ki süreçle ilgili net bir bilgi yok. Hiç kimse bilmiyor. Eğer kendileri de biliyorsa sürecin içinde ne olduğunu bunu hem meclisle, hem bizlerle, hem milletle paylaşırsın. Çünkü süreç artık istihbari olmaktan çıkmıştır. Biz bu süreci milli bir süreç olarak görmüyoruz. Mutlaka dışarıdan dayatılan bir süreç olduğuna dair büyük emareler var. Bu konuda milletteki süphelerin giderilmesi lazım. İkinci olarak PKK'nın muhatap alınmasını asla kabul etmiyoruz. Yani nasıl oluyor da siz, 30 yıldır bu memleketi kan gölüne çeviren, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkacak kadar insanlıktan nasibini almamış olan, 5 bin şehidin kanını elinde bulunduran, bu ülkenin 500 milyar dolar geleceğini heba etmiş olan, geleceğine kurşun sıkmış olan ve milletin inanç değerleriyle hiçbir ortak yönü olmayan bu grubu nasıl olur da siz muhatap alırsınız. Nasıl olurda masaya oturursunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunu reddediyoruz'' şeklinde konuştu.
''Akil insanlar'' heyeti konusunda da görüşlerini açıklayan Destici, şunları söyledi:
''Üzülüyorum. Bu heyetler içerisinde gerçekten PKK ile özdeşleştiremeyeceğimiz, vatanın, milletin menfaatleri noktasında şüpheye düşemeyeceğimiz insanlar da var. Ama bu insanların gerçekten bu süreçlere alet olmasını ve bu noktada da dik duramamasını da ben şahsen esefle karşılıyorum. O heyetin içerisinde KCK sanıkları da var. Nasıl oluyor da KCK sanığı olan birisi, PKK üyesi veya sempatizanı olan birisi 'Akil insanlar' heyeti içerisinde yer alıyor ve bunlar toplumsal uzlaşmayı, toplumsal barışı sağlayacaklar diye yutturulmaya çalışılıyor''