İstanbul Ülkü Ocakları, 3 Mayıs Milliyetçiler gününde Üsküdar Ülkü Ocakları'nın ev sahipliğinde Hüseyin Nihal Atsız'ı kabri başında andı.
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar, Kabir'de okunan Kuran-ı kerim ve dua'ların ardından birer konuşma yaptılar.
MHP MYK Üyeleri, MHP İl Divan ve Yönetim üyeleri, İl Ocak Yönetimi, MHP İlçe Başkanları, İlçe Ocak Başkanları, Üniversiteli Bozkurtlar, Asenalar, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ile çok sayıda ülkücü ve Üsküdar Ülkü Ocaklarının geniş katılımı ile gerçekleşti.
Türk Milliyetçilerinin Muhalefetinden Tedirgin Oldular
İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''Dünya'da kapitalizmin büyük buhranlar ve depremler yaşadığı bir dönemde inancını ve ilhamını Büyük Türk milletinden alan; Türk Milliyetçileri bundan 69 yıl önce ülkemizde ortaya çıkış şekli ve taşıdığı anlam açısında çok mühim bir olaya '3 Mayıs 1944 tarihinde' tanıklık etmiş cesur ve azimli tavırlarıyla Türk tarihine ebedi imzalarını atmışlardır. Bunun içindir ki sahip oldukları vatan ve millet sevgisinin, hangi şart altında olursa olsun savunmaları ve bizlere 'miras' olarak ulaştırmaları karşısında bu yiğit dava adamlarının ve kahramanlarının haklarını ödemek ve mirasçıları olmak elbette kolay değildir.
3 Mayıs 1944 olayları merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın mesnetsiz iddialar üzerine hakkında açılan dava ile başlamıştır. Bu tarihte Türk Milliyetçisi gençler, her türlü baskı ve zulme rağmen demokratik tavrın ilk örneğini ortaya koyarak; Türklüğü aşağılayan bölücü ve yıkıcı tehdit ve dayatmaları 'teşhis' etmişlerdir.
Bu yıkıcı ve dayatmacı dış odakları senaryoların karşısında dimdik bir şekilde ayakta duran Türk Milliyetçilerinin muhalefetinden tedirgin olan dönemin iktidar sahipleri; yüzü aşkın genci tutuklamış bir çoğuna işkence ederek eziyete maruz bırakmıştır. Bu amaçları doğrultusunda milli şef ve bürokrasisi, Yiğit Türk evlatlarına her türlü işkenceyi uygularken hiçbir şekilde hicapta duymamışlar aksine kin ve nefretlerinin kusmuşlardır.
Ne hazindir ki! Devletin kuruluş felsefesi olan 'Türk Milliyetçiliği' bu kötü niyetli kişiler tarafından 'vatan hainliği' gibi ağır bir suç unsuruna dönüştürebilmek istenmiştir.
Fakat baskı ve zorbalıkla susturulacağı zannedilen bu dava, inançlı ve cesur dava adamları sayesinde 'Bir ölür, Bin diriliriz' düsturuyla zindanlardan çıkmış ve daha büyük bir imanla ülkü ateşini yeniden harmanlamayı başarabilmiştir. İşte bu kutlu tarih (3 Mayıs) matem yerine coşkunun temsilcisi olmuş, davamızın fikirden harekete geçişinin öncülüğünü yapmış işaret fişeği olmuştur.'' dedi.
Türklük Adına İlham Kaynağı Oldu
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan ise, ''Ömrünü Türkçülük hareketine vakfetmiş olan Hüseyin Nihal Atsız Hocamız; genç cumhuriyetimizin Türklükten uzaklaştığı bir dönemde Türk Gençliğine, Türklük adına ilham kaynağı olmuş, çizdiği Türk aydını portresiyle örnek teşkil etmiştir.
3 Mayıs 1944'te yaşanan olaylar çekilen çileler, tarihin altın sayfalarına yazılmıştır. Bizler de bugün 3 Mayıs'ı 'Türkçüler Günü' olarak kutlamaya devam etmekteyiz.
Tavizsiz hayatı, hem kalemi hem de beşeri özelliklerinin yanısıra 'vakarlı duruşu' ile çektiği çilelere rağmen yaşamını sürdürmüş olan Atsız Hocamızın, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nünde kabri başında olmamızdan, şahsım ve MHP İstanbul İl teşkilatım adına gurur duymaktayım.'' dedi.
Her Yıl düzenlenen Hüseyin Nihal Atsız'ı Anma Programına ev sahipliği yapan Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı Okan Ertorun da, ''3 Mayıs Milliyetçilik gününün önemini belirtip, Atsız Hocayı Anmanın gururunu yaşadıklarını ve katılan tüm katılımcılara teşekkür etti''.