Uzun yıllar çiçek yetiştiriciliği yapılan Çiçekçi Kahvehanesi'yle, durak civarında ''Çiçekçi'' adıyla anılmıştır. Üsküdar konusunda değerli bir çalışmaya sahip olan Mehmet Nermi Haksan, eskiden Üsküdar Sarayı'nın bahçesinde yer alan bu alanda, saray bahçesi için çiçek yetiştirilmiş olabileceğini belirtirken, Emel Naksoy, kahvehanenin yanındaki namazgâh kısmının geçmişte çiçek tarlası olduğunu aktarmaktadır.
Kahvehaneye bitişik konakta yaşamış olan Sultan II. Abdülhamit'in terzisi Esvapçıbaşı Ahmet Bey de çiçek yetiştirmeye çok meraklı biri olduğundan konağın arka bahçesinde zevk için çiçek yetiştirmiş. Konağın çevresi yüksek duvarlarla çevriliymiş zamanında. Bugün iki kabristanın arasında kalan aralığın o konaktan kaldığı bilinmektedir.
Burhan Felek, ''Kahvenin hemen ensesine düşen bir de çiçek bahçesi olan ve çiçekçilikle para kazanan Esvapçıbaşızade Behçet Bey vardı'' diyerek aynı yerden bahsetmektedir. Esvapçıbaşı Ahmet Bey'in konağı zamanla yıkılmış ve yalnız arsası kalmış. Uzun yıllar fidanlık olarak kullanılan arsada, 1965 yıllarına kadar; bahçe dizaynı için fidan ve çiçek yetiştirilir. Daha sonra bu arsaya bina inşa ettirilmiştir. Bu alanın hemen yanındaki kahvehane işleticisi Aziz Efendi de eskiden kahvehanenin arka kısmında çiçek yetiştirerek, ''Çiçekçi Aziz'' adıyla tanınmış; kahvehane de ''Çiçekçi Kahvehanesi'' adıyla ünlenmiştir.