Bu cami, Hüdai Mahmut Caddesi'nde Açık Türbe Sokağı'nın köşesindedir. Ahşap çatı örtülü kârgir yapıdır. Zarif ahşap minaresi son cemaat yerinin ortasından sivrilmiştir. Kıble tarafına beş, sağına ve soluna altışar pencere açılır. Minberi yoktu. Son yıllarda ahşap bir minber konmuştur. Kuzey tarafında bir imam meşrutası vardır. Batı tarafına açılan avlu kapısından girince sağda üç mezar taşı görülür. Buraya dayanmış bir taşta (sahib-ül-hayrat merhum el-hac Ahmet Çelebi ruhuna Fatiha. Sene 975) kitabesi okunur.
Cami birçok defalar tamir ve tadilat edilmiş, yeniden yaptırılmıştır. Üsküdar'da Ahmet Çelebi Camiin sağındaki bir mezar taşında şunlar yazılıdır: ''Bu mescid-i şerifin bânisi merhum El-hac Ahmet Çelebi'nin ruhu için el-Fatiha. 8 Şevval 1181''Camii 975 H. 1567 M. yılında yaptıran hacı Ahmet Çelebi'nin 1181 H. yılında yani 206 sene sonra ölmüş olması düşünülemez. Bu camiin ikinci bânisi bir başka Hacı Ahmet Çelebi'nin mezar taşıdır. Adaşların böyle birçok camiler, mescidler yaptırdıkları, veyahut tamir ettirdikleri görülür.
Buraya hicri 1334, miladi 1914 yılında ölen birisinin mezar taşı getirilerek dikilmiştir. Ahmet Çelebi'nin İstanbul tarafında da ahşap bir mescidi bulunuyordu. Camiin karşısında şeyh-ül-İslâm Minkarîzâde Yahya Efendi'nin türbesi vardır. Şimdi yıkılmıştır.