Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'nda Çengelköy ve Vaniköy arasında, bugün içerisinde Kuleli Askerî Lisesi'nin bulunduğu bahçedir. II. Bayezid (1481-1512) ve I. Selim (1512-1520) zamanında bu koruluğun uygun yerlerinde sebze ve çiçek yetiştirilmeye başlanmış ve buraya bostancılar için bazı binalar yaptırılmıştır. Kanunî Sultan Süleyman'ın ilgi gösterdiği ve bazı binalar yaptırdığı Kuleli'de bostancı odalarının bulunduğu bilinmektedir. Daha sonraki dönemlerde Sultan II. Mahmut bu odaların yerine ahşap bir süvari kışlası yaptırmış, 1829 yılında ekler yaptırıp onartmıştır. Sultan Abdülmecit ise yarı kagir olarak bu kışlayı yeniden yaptırmıştır. Bina, Kırım Harbi sırasında hastane, sonra da okul haline getirilmiştir. XVII. Yüzyılda, Boğaziçi'nde gezinti yapan Eremya Çelebi, Kule Bahçesi'nin şöyle över:
"Kandilli'den ilerideki Kule Bahçesi aynı zamanda büyük bir padişah köşküdür. Buraya girip binaları ve bahçeyi gördükten sonra dışarı çıkmak istemezsiniz."
Evliya Çelebi de mevcut bilgileri doğrulayarak, Kule Bahçesi'nin Kuleli denilen yerde olduğunu ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından imar edildiğini ve kule gibi yüksek bir saray yaptırıldığını söyler
.