Bu mescid, Karacaahmed Türbesi'nden Ayrılık Çeşmesi'ne giden yolun sağ kenarında idi. Yol açılırken tekke ile beraber mescid de yıkılmıştır. Buradan geçen yola eskiden Haydarpaşa Yolu derlerdi. Miskinler Tekkesi'ni ve Mescidini Yavuz Sultan Selim 920 H. 1514 M. yılında yaptırmıştır. Arapça olan (Miskin) kelimesinin mânâsı (hiçbir şeyi olmayan, fakir) demektir. Dilimizde bu kelimenin anlamı genişlemiştir. Fakır, hakîr, zayıf, âciz, beceriksiz, elinden iş gelmez, mıymıntı ve cüzzam illetine tutulan adama miskin denir olmuştur.
Hadîkat-ül-Cevâmi bu (MİSKİN) kelimesinin (FAKIR) anlamına olmayıp, (Cüzzamlı kişi) anlamına geldiğini açıklamıştır. Türk'ün nezaketi bu hastalığa tutulanlara (Cüzzamlı) diyemediği için (Miskin) demiştir
Kadın, erkek, küçük, cüzzamlılar bu tekkeye alınırlardı. Miskinlerin yine kendilerinden bir şeyhi ve husûsî zikirleri vardı.
Miskinler Tekkesi, evvelâ dokuz küçük dâire halinde, Sultan II. Mahmud'un hazîne vekili Ali Ağa tarafından 1225 H. 1815 M. de 11 dâire daha eklenmek sûretiyle yeniden yapılmıştır. Miskinler Tekkesi'nin gelir vakıfları vardı. Her gün sabahleyin her miskine iki çift fodla ile Büyük Vâlide Sultan İmareti'nden çorba, akşamları pilav, çorba ve et verildiği gibi, haftada pazartesi ve perşembe günleri tatlı olarak pilav ile zerde verilirdi.