Bu mescid Üsküdar'da Kör Bakkal'da Hacı Cafer Ağa Mahallesi'nde Kör Bakkal Sokağı'ndadır. Buna (Kör Bakkal Mescidi) de derler. Mabedin iki tarafından dörder taş basamaklı merdivenle çıkılır. Taş yapıdır. Son cemaat yeri ve minberi ahşaptır. Damı da çatı örtülüdür. Sağındaki minaresi tuğladandır. Mescidi Arakiyyeci Hacı Cafer Çelebi (1012 H. 1603 M.) yapmıştır. Mescidin kıble tarafında yaptıranın mezarı vardır. Öldüğü yılda camiyi yaptırmıştır. Bu mescidi ilk defa Mehmed Ağa isminde bir hayır sahibi yaptırmıştır. Sonra kendi azadlı kölelerinden Cafer Ağa yenilemiştir. Ayvansaraylı Hüseyin Efenid bu mescidi anlatırken şunları söyler:
Takkeci mescidi denmekle şöhret bulmuştur. Minberi Sultan III. Mustafa'nın son hükümdarlık yıllarında züemadan Seyyid Mehmed Emin Ağa koymuştur. Mahallesi vardır.
Sicilli Osmânî sahibi Cafer Çelebi'yi yazarken şunları söyler: ''Arakiyyeci izafetinden olup Takkeci Mescidi'nin bânîsidir. Minberi kâtip Mehmed Efendi koymuştur. Veledi Karabaş Mahallesi'nde mektep, Daye Hatun civarında bir mescid yaptı.
Arakiyye: Türkler, başlarına giydikleri teri alan ve emen serpuşa Arakiyye derler. Arapça (arak) ter demektir. Teri aldığı için böyle adlandırılmıştır. Türkçe'de Takke denir.