Türbe Doğancılarda Çakırcı Camiinin batı köşesindedir. Kapısının üstünü som mermerden beyzî küçük bir kubbe örter. Üstü de taşla kaplanmıştır. Bu revak kısmen Eyüp'teki Ermeni Mehmet Paşa türbesinin revakına benzer. Kapısının kemeri beyaz ve kırmızı mermerden örülmüştür.
Türbe muntazam kesme taştan yapılmıştır. Türbe altlı üstlü yedişer pencereden ışık alır. Hacı Ahmet Paşa bu yılda Sultan III. Murad'ın hükümdarlığı zamanında ölmüş ve bu türbesine gömülmüştür.
Türbeyi Mimar Sinan yapmıştır. Türbenin içinde ikisi erkek, ikisi kadın dört yatır vardır. Erkeklerin sandukaları tahtadandır. Kadınlarınkiler Sinan devri kabir taşlarının şaheser yâdigârlarıdır. Hacı Ahmet Paşa, Konya Selçukîler Devleti dağıldıktan ve yıkıldıktan sonra Anadolu'da doğan beyliklerden Kastamonu'da kurulan Çandaroğulları beyliğinin kurucularının soyundan inmiştir. Bu beyliğe kurucularına nispetle (Çandar oğulları), son hükümdarlarına nispetle (Kızıl Ahmedliler) derler. Yaklaşık olarak 691 H.'den 866 H. 1461 M. yılına kadar 171 yıl kadar istiklâllerini muhafaza etmişlerdi. 866 H. 1461 M. yılında Fatih'in tayin ettiği son hükümdarı Kızıl Ahmed azl edilmiş, yurdu kesin olarak Osmanlı sınırları içine alınmıştır. Çandaroğulları kendilerinin ashaptan Halid İbn-i Velid soyundan indiklerini iddia ederler. Bu ailenin son hükümdarı Kızıl Ahmed'in oğlu Mirzâ Mehmed Paşa ve bunun oğulları Şemsi Ahmed ve Mustafa Paşa'lar Osmanlı vezirlerinden idiler. Şemsi Ahmed Paşa Çandaroğullarının Halid İbn-i Velid sülâlesinden indiklerini Vikaye mukaddimesinde yazmıştır.