Mehmed Selâheddin (Hattat)
Kurban Nasuh tekkesini yenileyen Mehmed Nuri Efendinin torunlarından Kutbuddin Yalım Beyde, hattat Mehmed Selâheddin Efendinin çoğu sülüs, bir kısmı talîk ile yazılmış yazıları vardır.
Ehvaz'da bir nahiyenin adı olna Cübba'da doğmuş olan kıymeli bilgin ve erginlerin Rifaî Sa'dî'nin kölelerinden, müntesiplerinden olduğunu söylüyor.
Bu büyük hattatı ve üstadı Abdülaziz'i, İbnül Emin Mahmud Kemal Bey de son hattatlarında almamıştır. Kendisinin Mehmed Nuri tekkesinin müridlerinden olduğu anlaşılıyor.
Mustafa (Hattat)
Mustafa Üsküdarlıdır. Hemşehrisi (İkinci Hasan) diye meşhur olan hattattan ders ve ketebe icazeti almıştır. Yazılarının altına (Çiçekçizâde) diye imza kor. Amasyalı şeyh Hamdullah kadar kuvvetli bir hattat olduğunu Mustakimzade söylüyor. Karacaahmet mezarlığına gömülmüştür.
Mustafa Tâbi (Hattat)
Üsküdarlıdır. Babasının adı da Mustafa'dır. Babası kassam idi. Kambur olduğu için (kassam-ı ahdep) diye meşhurdu. Mustafa Tâbi padişah müezzini, kardeşi Mehmed Kurbi de yeni saray (Topkapı Sarayı) kâtibi idi. Kardeşi ölünce Mustafa Tâbi yerine tayin edilmiştir. Sülüs ve nesih yazısını Eğri kapılı Çelebi Efendi diye meşhur olan hoca Mehmed Rasim Efendiden öğrenmiş, icazet almıştır. Mustafa Tâbi Efendi iyi bir mûsikîşinas idi. Güzel de şiir yazardı. Kasideleri vardır.