Ayşe Hatun Namazgâhı
Bu namazgâh, Karacaahmet'te Çiçekçi durağında Harem İskele Caddesi'ne sapan sokağın sağ başındadır.
Çamlıca Namazgâhı
Bu namazgâh Selâmi Ali Efendi zâviyesinden Büyük Çamlıca tepesine çıkarken, tomruk yolunun üzerinde, sağda şeddin üzerindeki çeşmenin yanındadır. Solunda Abdül Aziz'in torunlarının köşkü vardır. Bu namazgâhı 1064 H. 1653 M. yılında Sultan IV. Mehmed yaptırmıştır. Yanında iki de kitabeli mezar vardır. Birisi Mevlevîlerden 1101 H. 1689 M. yılında ölen Derviş Mehmed Dede'nin, ikincisi Sultan Mahmud'un kadınlarından Aşık Beyan kadının 1284 H. 1867 M. yılında ölen ağası Ferhad Ağa'nındır.
Haydar Paşa Namazgâhı
Bu namazgâh Haydarpaşa istasyon köprüsünün önünde idi. Bu namazgâh Sultan III. Mustafa'nın cephane ocağı memuru Ömer Efendinin ruhu için oğlu Mehmed Efendi tarafından yaptırılmıştı. Burası padişah bahçelerinden idi. Sonra Haydarpaşa ailesine geçmişti. Bu namazgâhın yanında taşında yalnız (Haydar Baba) yazılı bir türbe var idi. Son yıllarda yol genişletilirken bu türbe tamir edilmiş, namazgâh yok olmuştur.
Nevnihal Hatun Namazgâhı
Namazgâh Karacaahmed Duvardibi'nden Kadıköyü'ne giden asfaltın solunda, Selimiye Kışlası'ndan gelen yolun tam karşısındadır. Sütre denilen namazgâh taşının arkasında uzun bir servi kabartması vardır. Bu taşın yüzü nakışlarla bezenmiştir.
Kitabeye göre, bu namazgâhı Sultan II. Mahmud'un cariyelerinden Nevnihal Hatun adına 1227 H. 1812 M. yılında yaptırılarak vakf edilmiştir.
Yolcular ve Karacaahmed Camiine ölü defn etmeye gelenler burada namaz kılarlardı.
Sultan Iv. Mehmed'in Musallası Namazgahı
Bu musalla namazgâh, Büyük Çamlıca'da, Su Başında, Yusuf İzzeddin Efendi Kasrının sağındaki set üzerindedir. Sultan IV. Mehmed, buraya 1071 H. 1660-61 M. yılında bir çeşme yaptırmış, Sultan II. Mahmud da bu çeşmeyi esaslı bir surette tamir ettirmiştir. Bu çeşmenin suyu biraz arkasından çıkar. Nefis suyu, dört tavada dinlenerek akıyor. Çok temizdir. Güvenilerek içilebilir. Fakat çok azdır. Sultan IV. Mehmed, çeşmesinin arkasına, üç-dört basamakla çıkılan musallâsını yaptırmıştır. Yanında çeşme ve musallâ ile yaşıt olduğu anlaşılan ulu bir çınar vardır. Musallânın 22 mısralık kitabesi mermer taş üzerine, çok güzel bir sülüs ile kazılmıştır.