Sosyal kalkınma politikalarını belirlemek ve toplumun sosyal sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Türkiye'de ilk kez İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde kurulan SOSYOPARK projesi için Arama Konferansı, 8 Mart 2014 tarihinde gerçekleşti.
Teknopark'ta mevcut olan kurumsal ve yasal düzenlemelerin SOSYOPARK için de olması ve devletin ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarından destek ve teşviklerinin sağlanması amacıyla düzenlenen konferans; İstanbul Marriott Hotel Asia'da yapıldı.
Tüm gün süren SOSYOPARK Arama Konferansı'na; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Av. Hamza Akbulut, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, SOSYOPARK Koordinatörü Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ile İSMAM Müdürü Prof. Dr. Hamza Ateş'in yanı sıra; üniversite rektörleri, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, ilgili bakanlık yetkilileri, kamu, özel sektör ve siyasi parti temsilcileri ile çeşitli akademisyenler katıldı.
Erdoğan: ''Dünyada Başka Bir Örneği Daha Yok''
Türkiye'de 2006-2007 yıllarında bireysel düzeyde bazı akademisyenlerin bu kavramı kullandığını ancak kurumsal ölçekte SOSYOPARK projesinin ilk defa İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne mahsus bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, ''Dünya örneğine baktığımızda da benzer uygulamalar söz konusu ancak bizim projemiz kadar kapsamlı, geniş kesimli bir değerlendirmeye rastlamadık. Bu anlamda üniversitemiz bünyesinde kurulan ve son derece özgün bir proje olan SOSYOPARK projesi dünyaya model olacak'' dedi.
Erdoğan: ''Sosyopark Projesi ile Toplumsal Sorunlara Çözüm Üreteceğiz''
SOSYOPARK bünyesinde Üniversite mensubu bilim insanları, diğer kurumlardaki meslektaşlarının yanı sıra özel sektör, sivil toplum kuruluşları, mahalli idareler, kamu, kurum kuruluşları ve meslek kuruluşları ile işbirliği içinde çalışarak çok önemli projelere imza atacağız'' diyen Erdoğan konuşmasına ''SOSYOPARK bünyesinde gerçekleştirilen araştırma sonuçları, proje, konferans, sempozyum, panel ve çalıştay gibi etkinliklerle makale ve kitap gibi yayınlarla daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Göç, kentleşme, kentsel sorunlar, çevre ve iklim, suç, şiddet, hukuk ve insan hakları vs. gibi sorunları ele alarak toplum sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz'' diyerek konuşmasına son verdi.
Açılış konuşmalarının ardından profesyonel bir ekibin yönetiminde grup çalışmaları yapıldı. On farklı masadan oluşan 100'e yakın katılımcının görüş ve önerileri neticesinde strateji haritası oluşturuldu. Ortaya çıkan maddeler katılımcılar arasında tekrar paylaştırılarak kritik başarı faktörleri ve performans göstergeleri belirlendi ve bundan sonra yapılacaklar tespit edildi. Toplantıda alınan karar ve öneriler raporlanarak ilgili bakanlıklar ile meclise sunulacaktır.