Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıldır üzerinde çalıştığı projeyle bölgeye hastane, kamu yerleşim alanları, yeşil alanlar, üniversite, eğitim kurumları ve dev sağlık, fuar ve bacasız sanayi diye tabir edilen hizmet endüstrilerinin konuşlandırılması planlanıyor.
Ayrıca İstanbul'un merkezi ve kısıtlı alanlarında kalan finans sektörü de yeni şehir içerisinde kurulacak finans merkezine kaydırılacak. Kayabaşı merkez alınarak yürütülen çalışma kapsamında ilk olarak 500 bin, daha sonra 700 bin nüfusun yerleşime geçirilmesi tasarlandı.
Yapı yoğunluğuna izin verilmeyecek
Metro ve tren hatlarının geçiş güzergahındaki bölgedeki imar artışları da yeni şehre göre planlandı. Ekolojik dengeyi korumak amacıyla yeni yapı yoğunluklarına izin verilmeyecek. TOKİ'nin öncülüğünde yapılması kararlaştırılan dikey ve çok katlı binalar daha düşük katlı apartmanlara dönüştürülecek.
Kendi enerjisini üretecek
Ortalama beş katlı binalar yapılacak. İmar planlarında henüz imara açılmayan bölgelerde hektar başına yoğunluk ve yapı yükseklikleri de yeniden düzenlenerek azaltılacak. Metro ve hızlı trenle kentin merkezine kesintisiz ulaşım sağlayan bölge kendi enerjisini üretecek bir noktaya da getirilecek.
En Son Haber