Torba Yasa Meclisten geçerek Resmi Gazete'de yayınlandı

Kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edildi.

Torba Yasa Meclisten geçerek Resmi Gazete'de yayınlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edildi.

31 ARALIK 2015'E KADAR ATANACAK

Öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bini ile Bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320'sine, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31 Aralık 2015 tarihine kadar atama gerçekleştirilecek.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı kamu görevlilerine ilişkin 73 bin ve 77 bin olarak öngörülen atama sayısı, Gençlik ve Spor Bakanlığındaki yeniden yapılanma gerekçesiyle 73 bin 600 ve 77 bin 600 olarak değiştirilecek.

ÜSKÜDAR'I YAKINDAN İLGİLENDİREN İMAR SORUNU YASADA YER ALMADI

Torba Yasa'da kredi sistemindeki nakit kaynak aktarımından konut katkısına, çocuk yardımından katkı payı ve öğretim ücretine, bazı özel projelerin inşa ve modernizasyonuna KDV muafiyeti ve bir çok alanda iyileştirme ve düzenlemeler yapıldı. Üsküdarlıları uzun yıllardır beklediği 2960 sayılı boğaz içi imar yasası ile ilgili olarak ise her hangi bir düzenleme yapılamadı.

TÜRKMEN, ''B PLANIMIZ HAZIR''

Torba Yasa, Üsküdar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarına da yansıdı. CHP grubu konuyla ilgili olarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e sorular yönetti ve yerel seçimlerde dağıtılan broşürlerle ilgili bilgi istedi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada çok gayretler sarf ettikleri fakat meclisin son günlerinde iç güvenlik yasası ile ilgili olarak yapılan görüşmelerdeki tartışmalarında etkisi ile mecliste istedikleri düzenlemeleri yaptıramadıklarını ifade etti. Sözlerinin her zaman arkasında olduklarını da ifade eden Türkmen, buna benzer sıkıntıların yaşanabileceğini düşündüklerini ve bununla ilgili olarak da B Planlarının hazır olduğunu ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak nasıl 2B sorununu çözdüysek imar sorunuyla ilgili olarak da vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz ve planımızı anlatacağız diyerek gelişmeleri özetledi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir